Plannenmakers

De /

DE ONTWIKKELPARTNERS VAN DE BIEB HEBBEN OOG EN OOR VOOR DE WENSEN VAN DE BUURT

 

Het restaureren van historische panden is een vak apart. Een ambacht, dat de plannenmakers van De Bieb tot in de finesses beheersen. Maar ook als plannen werkelijkheid worden, zorgen de ontwikkelpartners van De Bieb ervoor dat er met aandacht, betrokkenheid en oog en oor voor de buurt wordt ontwikkeld.

 

Wonen in Hengelo

VAN WIJNEN ONTWIKKELT RUIMTE OM TE LEVEN

 

Ons werk gaat over mensen. Wij creëren plekken waar je graag bent en waar je je thuis voelt. Waar je jezelf kunt zijn. Plekken om te leven. Overal. Dit doen we met oog voor het milieu en onze planeet. Samen bouwen wij aan ruimte voor een beter leven. Dat is onze missie.

WE HOUDEN DE BUURT BETROKKEN  

 

Wij vinden het belangrijk om de behoefte van de buurtbewoners centraal te stellen in onze planvorming. Door de wensen van de bewoners in kaart te brengen en ze ook te betrekken in de plannen, hebben we samen gekeken naar hoe het concept nog beter bij de buurt kan aansluiten. De buurt is enthousiast, concreet en zit vol goede ideeën. Zo sluit het plan niet alleen aan op de plek maar is het ook een plan voor en door de buurt. Bij de verdere uitwerking van het plan willen we de buurt blijven betrekken door hen te informeren over de ontwikkelingen in de planvorming, hun ideeën daarover op te halen en dit vervolgens weer te verwerken in de verdere planvorming. En gaat er uiteindelijk gebouwd worden, dan zorgt Van Wijnen voor zo min mogelijk overlast voor de buurt. U zult het straks echt zien: de bouwvakkers komen gewoon op de fiets naar de bouwplaats. 

EEN ONTWIKKELENDE BOUWER

 

Als grootste projectontwikkelaar van het oude Storkterrein in het gebied Hart van Zuid in Hengelo voelt Van Wijnen zich nauw verbonden met de historie van de bibliotheek. Dat maakt de uitdaging extra groot om hier iets moois en blijvends te creëren, maar het sterkt ook het verantwoordelijkheidsgevoel om dit goed te doen. Als ontwikkelende bouwer heeft Van Wijnen al een groot aantal transformaties verzorgd voor zowel groot- als kleinschalige en veelal binnenstedelijke projecten. In oktober 2020 is de vestiging Van Wijnen Zwolle gecertificeerd als officieel restauratiebedrijf door Stichting ERM. Deze certificering bewijst dat Van Wijnen een hoge kwaliteit levert bij complexe restauraties van monumenten en historische panden. 

 

Van Wijnen zorgt voor zo min mogelijk overlast voor de buurt. Je zult het straks echt zien: de bouwvakkers komen gewoon op de fiets naar de bouwplaats. 

VDNDP

 

VDNDP heeft als architectenbureau ruime ervaring in transformatieprojecten. Lokale voorbeelden hiervan zijn het Bataafse Kamp, Paul Krugerstraat en het oude Postkantoor, allemaal in Hengelo. VDNDP en Van Wijnen steken samen regelmatig de handen uit de mouwen, zowel lokaal als landelijk. VDNDP heeft in 2019 met de transformatie van de oude werkplaatshal voor locomotieven (LOCHAL) in Tilburg naar een nieuwe stadsbibliotheek de NRP Gulden Feniks gewonnen, een prijs voor het beste renovatieproject van Nederland.

DE IDEEËNJAGERS

 

Een creatieve denktank met een onderzoekend karakter, dat zijn de Ideeënjagers. In hun rol als conceptontwikkelaar zijn zij bij de herontwikkeling van de bibliotheek op zoek gegaan naar nieuwe ideeën en concepten om de leefomgeving van de toekomst goed vorm te geven.

 

Wonen /