Groeien

De /

DE KAS BRENGT LICHT, GROEN EN VORMT EEN PRACHTIGE VERBINDING TUSSEN BINNEN EN BUITEN.

 

Tussen de stamtafel en de werkplekken, daar waar ooit een groot daklicht aanwezig was, komt een kweekkas die door het dak naar buiten steekt. Via de kas is er toegang tot het dak, waar in het midden een collectieve daktuin wordt ingericht.  De kas brengt licht, groen en vormt een prachtige en letterlijke verbinding tussen binnen en buiten.

 

De bewoners van De Bieb zullen trots zijn op hun gebouw, die met de urban farm een bijdrage levert aan de biodiversiteit.

Wonen in Hengelo

LOKALE VOEDSELPRODUCTIE

 

In de kas en op het collectieve deel van het dak wordt er urban farming toegepast. In de urban farm wordt lokaal een voedselproductie tot stand gebracht in een verstedelijkte omgeving, waarbij een hoge kwaliteit levende gewassen op een duurzame manier wordt gekweekt. Het idee is dat lokale ondernemers het concept verder vormgeven en gaan uitvoeren. 

WAARDE VOOR DE WIJK

 

De urban farm sluit goed aan op de beoogde bewoners van de woningen: dit zijn stadse genieters die uniek willen wonen en daarbij veel oog hebben voor groen en duurzaamheid. De bewoners van De Bieb zullen trots zijn op hun gebouw, die met de urban farm een bijdrage levert aan de biodiversiteit. Daarnaast is het groene dak ook van toegevoegde waarde voor de wijk. De kas op het dak zorgt uiteraard voor lokale groente en fruit voor de buurt, maar dit zorgt ook voor een prettig leefklimaat: in de zomer wordt het hierdoor wat minder warm. Een win-winsituatie!

Bibliotheek Hengelo

 

Wonen /