Ontmoeten

De /

IN HET HART VAN DE BIEB KOMEN BEWONERS, ONDERNEMERS EN DE BUURT SAMEN. ONTMOETEN, VERBINDEN EN DELEN STAAN CENTRAAL

 

Via de eregalerij, waar historische beelden vertellen over het verleden van de voormalige Stork bibliotheek, betreed je het hart van het gebouw. Dit is de plek om samen te komen. De grote stamtafel nodigt uit om elkaar te ontmoeten of samen te eten. 

 

In het hart van het gebouw is ruimte om elkaar te ontmoeten

Wonen in Hengelo

DE MINIBIBLIOTHEEK DOET OUDE TIJDEN HERLEVEN

 

Het ruime middengebied en dak van het gebouw bieden een prachtige plek om, midden in de buurt en midden tussen de te realiseren woningen, elkaar te ontmoeten, te verbinden en te delen. Dit begint al bij de entree van het pand in de minibibliotheek: er komen boekenkasten te staan waaruit buurtbewoners elkaars boeken kunnen lenen. Een mooie knipoog naar de historische functie van de bibliotheek. 

DE OUDE BOEKERY ALS HART VAN HET GEBOUW

 

Aan het einde van de gang bevindt zich de oude boekery: dit was en blijft het hart van het gebouw. Deze plek voelt aan als een oase van licht door de grote kas die door het dak schiet, op de plek waar ooit de grote daklichten zich bevonden. De kas brengt licht, groen en vormt een prachtige en letterlijke verbinding tussen binnen en buiten doordat de toegang tot de collectieve ruimte op het dak ook via deze kas loopt.

Bibliotheek Hengelo

 

Wonen /